Välkomna...

... till den mest aktiva blogg en i världen. 
Sitter just nu och tar en paus ifrån den Gran Canariska solen, tar igen lite internetande och längtar hem till både Sverige och Madrid. "Borta bra men hemma bäst", men vad är hemma egentligen? 
Att reta upp min katt, famna om alla jag älskar och ta en galopp över ett lerigt fält just nu hade varit rätt nice, men samtidigt innebär det att jag inte skulle kunna slutföra alla hundrafemtielva skoluppgifter som jag har nästa vecka, så jag stannar nog i Madrid.
 
Trots min hemlängtan just nu har det varit en rolig vecka. Massa timmar på stranden, sena nätter och avkoppling, även om vi alla har ett fullspäckat schema nästa vecka. Hur har det gått med spanskan denna vecka? Well, eftersom 98% av människorna här är pensionärer och skandinaver har det gått halvbra. Fördelen med Madrid är ju att absolut ingen pratar engelska(eller svenska) så där har man det lite kämpigare.Vi har nog alla saknat att prata skit öppet på svenska, så sinsemellan har vi pratat en del spanska, så helt förgäves har det inte varit! 
 
För att göra livet lite bättre ska jag avrunda detta med en fanta jordgubb, träna spanska, plugga och sätta på bästa Maggio i öronen i sällskap av en sovande Vendela och en sista dos D-vitamin.
 
Julia y yo, första kvällen. Bild skamlöst stulen av Vendela
 
 

Teatro Kapital, tacos och kanelbullar

Märker att uppdatering här på min lilla blogg är lite lidande... Men nu har vi varit här i över en månad och vardagen börjar rulla på i ultrarapid. Trivs så otroligt bra här i Madrid och även om jag längtar till Sverige så skulle jag inte vilja byta ut något.

Igår var en otroligt angenäm dag. Mötte upp Vendela, Julia och Elsa för att inhandla tacogrejer, som vi sedan tillagade i Vendelas hus för att förtära. Blev så himla bra. Efterrätt blev IKEAs kanelbullar och jag tror inte det behöver någon närmre beskrivning, mmmmm! Tjejerna fixade sig inför kvällens utgång och jag åkte hem och gjorde detsamma. 
 
Förfestade inne på killarnas hotell och hemma hos en annan kille, för att sedan bege oss mot kvällens mål; Kapital. Kapital är Madrids största klubb med sammalagt 7 våningar med olika teman för varje del, väldigt  mycket människor! Efter att ha haft skitkul i några timmar tog somliga av oss tåget hem vid sju-tiden.
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndagshäng i Madridcity

Efter att ha avverkat några timmar skype med två av mina älsklingar, Kristoffer och Josefin så bar det av till Madrid med Vendela och Julia för att filma till vårat engelska projekt om E. Hemingway. Men Madrid är en lokande stad, speciellt när det är en underbar, solig dag och affärer vart man än går. Tillexempel så kan man...
 
...Prova solglasögon (Gran Canaria om en vecka) (!!!)
 
... Hitta den perfekta klänningen!
 
... Köpa ny jacka och sen gledligen fotografera den 
 
... Hoppa!
 
... Skaffa ansiktsbehåring!
 
... Eller ta renfen hem

Vi fick faktiskt gjort vad vi skulle också, men det tog lite längre tid än vad vi trott...
 
 
 
 

Be my valentine

I fredags var andra hjärtedagen på raken som jag fick spendera utan Kristoffer, men vad ska man göra när båda parter i ett förhållande har samma ambitioner om att bo utomlands? Anna fick bli min inhoppare.

Då vi har ett stort projekt i spanska om olika "communidades" (län/landskap) så valde jag och Anna att boka bord på en resturang som skulle servera mat typisk för just vårat landskap. Gick dit utan förhoppningar - Möttes av en slottsinspirerad byggnad, fontän och champange. Well, gick in och blev ännu mer amazed, gammaldags lyxig stil och livepianist som spelade klassisk musik. Som om inte det vore nog så verkade som varenda person i personalen komma direkt ifrån operan och bjöd alltså på inslag av operasång. Vi svalde blint alla hjärtans erbjudandet och sprängde min budget... Men trots det en väldigt trevlig upplevelse!
 
Bild på huvudrätten, hade det inte varit för perfekt oxkött som ovan hade jag nog varit vegetarian idag...
 

Grubbel

 
Klockan är i denna stund 00:49 och jag borde sova. Istället sitter jag i vardagsrummet och grubblar, tillsammans med Cardena Perpetua på lågmäld volym.

Ja alltså, den spanska tilen för Shawshank Redemption. Och eftersom jag kan varenda replik till den underbara filmen så blev detta en liten spanska lektion (eftersom spanjorer gillar att förstöra film och musik genom att dubba sönder dem) Innan var jag joinad av min värdfamilj, och tillsammans har vi ätit kebabrulle och kommunicerat om träning, hur jobbigt det är och vilken träningsvärk vi alla har. Sergio, min värdpappa har även skrämt i mig att han ska tvinga mig göra armhävningar på morgonen om jag inte stiger upp. Har nämligen haft lite issues med att stiga upp i vanlig ordning. I onsdags blev jag väckt 3 gånger men lyckades på något sätt somna om.

Jag är inne på min 20:onde dag här i Spanien och det känns gött och tryggt. Under veckan har de flesta av oss äntligen fått våra sk "Abonos". Det vill säga, buss/metro/tågkort. Nu kan vi ta oss vart vi vill utan att oroa oss för mynt i plånboken och för mig har det varit ett sätt att bli hemstadd. Om det inte vore för matteprovet på måndag och hemtentorna i vartenda jävla ämne så känner jag mig riktigt lugn.

Så ja, jag mår bra. Nästan skitbra faktiskt. Om det inte vore för min utflippade hy, folks 18-årsdagar och min skoldator som i veckan åkte ner för trappan och sprack. Men vissa saker måste man få negga över. 

Hasta luego, eller "asa lueo" Madridborna tycks säga....

Here we come, Puerto Rico!

Planer blev idag verklighet, på sportlovet drar jag Julia och Vendela till Kanarieöarna och lever livet i Puerto Rico i 5 dagar. Ska bli så jäkla nice. I Madrid är det varmt i jämförelse till Sverige, men det är knappast så varmt så att man kan få en solbränna. Dessutom är här inte mycket tillstymmelse till hav eller playa... När skolan börjar vissa sina vassa törnar så känns det här väldigt rimligt, längtar!
 
Senast en var på Gran Canaria! Blott 13år ung och uppenbarligen väldigt djup
 
 

Dagens kulturkrock

Något om skavt rätt länge och idag fick jag det bevisat, Spaniens gator är halare än Sveriges.

Bild hänsynslöst tagen av Julia
 

RAVE market - Secondhand 2.0

Tycker du att det är töntigt att handla secondhand? Frukta ej, RAVE market är något för dig!

Andra söndagen i Madrid lades åt just denna marknad i La Latina området i Madrid. Det är en inomhusmarknad med lite loppiskoncept, där både privatpersoner och företag är välkomna att ställa ut sina saker. Addera dessutom en cool lokal, DJ och en bar så blir summan secondhand 2.0. Finns alltifrån begagnat, nytt, återvunnet, leksaker med mera. Själv fyndade jag som sagt fina saker för 3€ vardera, utan prutning (då det inte är min starkaste sida här i livet) och det är verkligem helt OK. Sen likväl så får man passa sig för överpriser, som med all kommersiell vintage. 

Ta en titt vettja!


En lätt beskrivning av helgen

Min matbudget och festbudget per helg: 20€ (176,582SEK) 
Antal pengar jag lagt på mat denna helg: 40€ 
 
Fortsätter jag på denna vana resten av månaden blir det alltså 160€ på mat och det är ju lite rolig siffra med tanke på att en aldrig äter ute i Sverige (varför gör man inte det, trevligt som det är?!)
 
Fredagskvällen var tänkt att ägnas åt bowling men pga högljutt, stökigt och dyrt så blev det inte så mycket av det. Vissa valde att bowla ändå medans ett annat gäng satte sig på Montan istället, mys.
 
 
På lördagen var det i vanlig ordning demonstration i Madrid. Den här gången en demonstration som lockade väldigt många målgrupper, nämligen aborträttsfrågan. Då den spanska (kuk) regeringen nyligen lade fram ett lagändringsförslag om att förbjuda aborter så blev det givetvis upprörd stämning. Inte bara i spanien utan även i hela Europa, bland annat svenska RFSU var på plats i Madrid, fantastiskt! Så tillsammans med tanter, barn, gubbar, tonåringar, feminister, transpersoner, homo-hetro-bisexuella vandrade jag, Aliki, Selma och Mathilda i en stor och mäktig demostration. Och det känns helt jäkla underbart att få ha tagit del av något såhär stort.
 
 
Söndagen då? Startade på RAVE-market i Madrid och avslutades med fortsatt fyndshopping i chinoaffärer (billiga affärer här i madrid, ofta drivna av person med någon form av asiatiskt ursprung och kännetecknas av billiga priser, samt kalla och mörka lokaler) Fick handlat två tröjor, ett par byxor och ett par brillor för under 20€, väldigt överkomligt.
 
Inspiration inför nästa utekväll kanske? Älskar dagens köp, men kanske inte tillsammans... 
 
Hasta Luego amigos
 
 

RSS 2.0