Två väldigt bra köp

 
Var ute och promenerade med Julia igår och fann Game of Thrones pins och gymkort. Me gusta. Pinsen kom jag över i en slumpmässig tönt/spel/fan-affär och gymkortet köpte jag inte utan det är en mörk förbannelse som vilar över mig. 

Närå. Ser faktiskt fram emot att använda det, kostar cirkus 21€ per månad om jag inte missminner mig och det är mindre en 200 svenska kronor. I detta ingår gym, miljoner av pass i form av dans, boxning, spinning, vattengympa... you name it. Dessutom skall det finnas en simhall samt utomhuspool med tillhörande solstolar som skall användas när det blir lite varmare, asgött!

El Nieve

Vet att ni alla hade velat se mig åka skidor men ack, det blev ingen åkning för min del idag. Väl uppe i bergen möttes vi av piskande vind och snöfall. Att det sedan var -5 och att en inte lyckades helt med sin vårjacka och hundra lager tröjor gjorde inte saken bättre. Trots att jag jättegärna ville åka skidor kändes det inte värt att riskera 400kr för något jag knappt skulle kunna åka i, så skidåkningen lämnades åt de mer erfarna istället och själv placerades man i värmen, skönt. 

Är återigen fascinerad av Madrid. Himla roligt att lämna ett regnigt Madrid för att 1 timme senare mötas av lätt snöstorm och minusgrader - och sedan åka tillbaka till behagliga 10+ och solsken. Här saknas bara en playa, sedan har Madrid allt - fantastiskt! 
 
Skönt för ögat

Skidåkning!!!!

 
Ja, även om Madrid är varmt jämfört med Sverige så ligger det mitt i hela Spanien. Här är ingen playa eller sommar året runt, men bara en timme bort finner du berg... med snö och minusgrader! Så idag åker Colegio Escandinavos högstadie och gymnasieklass bort och åker skidor. Ska bli huuur kul som helst, har nämligen aldrig åkt skidor i hela mitt liv så jag hoppas verkligen att allt går som det ska så jag kan ploga lite. Vet inte om det räknas som ett handikapp att inte kunna åka skidor som svensk. Strider mot normen gör det iallafall, men idag - no more outsider!
 

Vischan utanför Madrid

Idag har jag varit på äventyr, nämligen stalljakt! Tillsammans med vår värdfamiljsannordnare (som själv har egen häst) åkte vi ut till 4 olika stall och tittade runt. Så himla underbart med lite hästlukt och sunkig lantmiljö. Alla ställen hade superfina hästar, så nu ska jag bara fundera lite och väga fördelar mot nackdelar. Att rida såhär nära storstaden är ganska dyrt, mellan 250-400kr och då är det gruppridning och per gång. Finns dock en kandidat som hade de finaste hästarna, billigast och mest flexibla. Dock inte lika pedagogiskt och det är negativt för inlärning... Måste göra upp en ordentlig budget  inför våren för om det är någonting jag vill just nu är att rida!! 
 
 
 
 
 

17 år i staden

7 dagar. Trött jag är. Så mycket intryck, så lite tid. Det har sannerligen varit en pressade vecka, på gott och ont. Ont för att det är svårt att slappna av, på gott för att livet här är kul, spännande och nytt!

Min värdfamilj: Superbien. Intresserar sig, är förlåtande, lagar god mat! Mitt rum är litet men rymligt, har så mycket som 3 garderober/byråer och det är jag verkligen tacksam för. Sen har jag ett skrivbord med lådor och därför har jag väldigt mycket plats till vädligt lite saker, får invänta pengar så jag kan handla lite innehåll. Har en värdbror på 5år som är världens gulligaste, har dock haft svårt för att prata med honom då jag dels har haft svårt med vardagliga fraser (enkla fraser som hej/hejdå, hur mår du, vad gör du, vad heter detta etc, ni vet sånt som man glömmer när man som allra mest behöver det...) och sen för att denna unge pratar så nedrans fort och luddigt. Nu i helgen har det dock börjat luckra upp sig, igår kastade vi papersflygplan och idag åt vi pannkakor tillsammans, nu kan det bara bli bättre!
 
På tal om nya familjemedlemmar, låt mig presentera Coco; fet, lat och tråkig. Återstår att se om vi blir buddies, just nu är saknaden efter min egna katt störst i världen och det är töntigt nog det enda som får mig att börja gråta av saknad för tillfället... (LOL)
 
Maten: Spansk husmanskost är verkligen intressant. De har ganska få tillbehör, istället så lägger dem allt i ett så att säga. Exempel på maträtter som jag har fått under veckans gång är grönsaksoppa/puré, Ris + stekt ägg + korv och tomatpuré, fisk (kanske inte så exotic men fisk är väldigt vanligt här i Spanien. I Sverige har vi köttdiskar, här har man fiskdiskar. Skolan dessvärre är inte känd för god mat, men den är ändå bra. Dels för att de tycks göra vad de kan av det dem får, reko salladsbuffé samt att frukt och bröd alltid serveras, vilket gör att man inte behöver gå hungrig om det skulle vara någon mat man ej tycker om.
 
Spanjorer: Återkommer senare med denna, har faktiskt inte konverserat med särskilt många förutom några trötta turistinformatörer hehe. Har däremot träffat mina värdföräldrars föräldrar, och det har varit mycket angenämt. Älskar kindpussarna! Här i Spanien hälsar man inte alls med handslag utan kindpussar är standard oavsett person, härligt!
 
Skolan: Liten skola med barn från förskola upp till gymnasiet. Förväntningarna var inte jättehöga och tur var väl det. Nu menar jag inte att jag ratar den helt, utan där finns många fördelar som väger upp nackdelarna. En stor fördel är att många av våra lärare fungerar antingen som mentorer eller värdfamiljsförmedlare, blir mer personligt. Sen har det sin charm med små barn som yr kring fötterna på en, kommer däremot bli jobbigt den dagen en råkar trampa på någon av dem.
 
Madrid innerstad: Amazing. Så otroligt vacker stad, ska ut med kameran någon dag så att ni får se! Gamla, vackra byggnader, backar och slitna gator, precis som det ska vara.
 
Väder: Mellan 10-15 grader i solen mitt på dagarna, no words needed.
 
Uteliv: Återkommer efter fler tester.
 
 
 
 
 

En ny vardag

Efter två skoldagar i vår nya skola, med vårt nya schema och vår nya klass är vi redo för vardagen. Och vardagen här för en turist från vischan är jämförelsevis rolig kan jag tala om, så mycket liv!

Kan väl börja med att samtala om vårt nya schema. Som suger. För att imaginera det hela kan vi föreställa oss världens sämsta murare vars största ambiton är att bygga världens högsta vägg med massor av titthål så att man praktiskt och enkelt ska kunna se igenom på andra sidan! Typ. Massor av hålor och går till fyra varenda dag utom fredagar.
 
 
 
Positivt med att byta till denna nya vardag är fritiden. Som att vandra från skolan till Alcobendas centrum genom vackert rikemansområde, närmre 15 grader sol, och massor av sprall i kroppen. För även om dagarna är långa så blir en genast pigg som en kalv på grönbete när det är dags att dra därifrån. Vet inte hur länge detta håller i sig, hoppas på förevigt. Idag avslutades denna härliga promenad tillsammans med en Anna, nachos och Tinto de verano på Montan. Jo, jag är nog lite nykär i detta liv.
 
 
 

Första mötet med Madrid dåva

Hola på er!

Idag har vi sett Madrid för första gången! Jag älskar Madrid! I am alive! Carpe diem!
 
Började med att jag nästan gick vilse till tågstationen, vilket är en ganska fantastisk prestation då den ligger på 5 minuters avstånd där man går rakt fram, svänger och sen är man där. Efter att ha anlänt till Madrids statskärna, Puerta del Sol, så fick vi oss trevlig liten rundvandring i staden för att vi skulle känna till de viktigaste ställena. Avslutades med att vi halvårselever åt lunch tillsammans med de bofasta och helårseleverna, väldigt trevligt, har bara bra uppfattningar hitills! Efter lunchen var vi fria för dagen spenderade resten av dagen åt att sitta på en takterras med vy över Madrids centrum, shopping och en mycket lång metro-resa (allt för att shoppa på PRIMARK)
 
Och just det, mitt bankkort bestämde sig för att sluta fungera, vilket känns sådär då man inte kommer långt i Madrid utan pengar. Detta har resulterat till att en tvingats tjuva pengar av sina kompisar så nu har jag lite skulder att hålla koll på också, men vad vore livet utan problem? I övrigt så tycks pengar få maratonben här borta, så nu ska jag göra upp en översiktlig budget!
 
 
 
från vänster: Erica, Vendela, Julia, Carl och Anton
 
 - Här skulle varit med fler bilder men bilduppladdaren och jag började bråka -
 

Vår första dag ihop med Colegio Escandinavo

Då landsflykt innebär skolbyte var vi Lundensare och besökte vår nya skola idag. Liksom igår blev det rätt mycket att ta in så nu sitter jag här utslagen... Colegio Escandinavo är en mycket liten skola med väldigt få lokaler och väldigt många småbarn. Det är alltså en skola bestående av eleverna i årskurserna dagis-gymnasiet, lite annorlunda! Nya classmatsen verkar bra och inga smärre konstigheter. Maten som serveras verkar dock inte vara till någon som äter med ögonen, trodde fram tills idag att ärtsoppa var den sämst smakande ögonrätten men det visade sig vara linssoppa!  
 
Efteråt blev det en tur in till centrala Alcobendas, samlades ett helt gäng vid en bar, mycket mysigt och välkommen till Spainen liksom.
 
Happy girlzzz outside the classroom - Foto taget av Vendela (vendeloca.blogg.se)

Mah crib

 
 
Cosy
 
 
 
 
 
 

Då var det dags

 
Här står dem, mina matchande väskor. Dem väntar på mig, men jag väntar inte på dem riktigt. Just nu ska vi snart köra till Lund C. Det känns som att någon kommer knäppa med fingrarna och vips befinner jag mig på Kastrup med dessa väskor och undrar vad tusan jag befinner mig. Vill nog inte riktigt släppa taget om denna trygga Flyingebubbla.... Om ett par timmar är jag i Madrid och jag har hälsat med kindpussar för första gången i mitt liv. Wow.
 

Elin tipsar - två viktiga saker som ni bör checka in idag

1. Manifestationen som kommer att hållas utanför Lunds tingsrätt idag. För att sätta ner våra fötter mot den förfärliga våldtäkskulturen och hur den absolut inte minskar på grund av lagen och rättsstaten. När inte ens ett nej eller vilda protester är nog, vad finns det mer för ett våldtäksoffer att göra? INGENTING. Och det är därför vi måste våga stå emot detta aktivt, för det är givetvis ingen slump att det endast är 23% av alla våldtäkter anmäls. By the way, över 600 personer har kryssat i att dem kommer på facebookevenemanget så känn ingen press av att det kommer bli ensamt.
(bilden är en länk)
 
2. För två dagar sedan hände något som inte innebar samma tråkigheter. Om det inte vore så att jag publicerar videon strax här under så hade jag gett ledtrådarna blod, vulgärt, fantastiskt, Stark, Lannister, Baratheon osv. Pratar givetvis om trailern till Game of Thrones säsong 4! (andra halvan av säsong 3) Eftersom jag har läst böckerna kan jag tala om att denna säsong kommer med glädjande avrättningar, något att se fram emot om man säger så. JAG LÄNGTAR IALLAFALL!!
 

Tapasuppladdning!

Är nyss hemkommen från en tapasresturang i Eslöv (väldigt livat såhär en tisdagskväll) Vid bordet hade jag min familj samt mormor och farmor så det var mycket angenämt och mysigt. Varje tugga förde med sig en fjäril i magen samtidigt som det känns lite sorgligt och sitta och diskutera att man inte ses på flera månader. 5, snart 4 dagar kvar!

Jag och min härligaste, klokaste och älskade mormor <3
 
 
 
 

El fin de semana

Måndag 00.21, sitter vid mitt skrivbord, utmattad och apfrustrerad efter all matte jag räknat, Kristoffer ligger i sängen och kollar på Modern Family och snart ska jag joina honom. Ska bara skriva detta meningsfulla inlägg eftersom jag för en gångas skull känner att jag har någonting värt att berätta hehe. Here you go!
 
Fredagskvällen bjöd på en övverraskning! Hade bestämt myskväll med Matilda och Josefin men dem jäklarna lurade in mig på en resturang och vid ett bord satt fina vänner. Åt fondue tills vi sprack och sedan rundade vi av med ännu mer mys hemma hos Matilda i Eslöv, mmm-MMMMM-mmmmm-MMmhmhmhmh
 
 
 
Lördagen startades med jobb, min sista jobbdag innan jag åker till Madrid känns vemodigt. Skall dock till Stensäter både på onsdag och en liten stund på lördag för att säga farväl till alla, kommer bli jobbigt!
 
My och Molly a.k.a Mupparna, håller aldrig tyst och har alla tonårsproblem i världen men lördagar utan dem skulle också vara väldigt tråkiga lördagar ♥
 
Lördagskvällen spenderades med Ölyckebrudar, pizza och ett försenat julklappsspel (vissa traditioner måste hållas fast vid) Var inte riktigt på topp själv men mycket trevligt att träffa alla igen, händer inte så ofta.
 
 
 
Sen söndag, well, eftersom en annan inte riktigt lyckas med matten för tillfället (F+F=F) så väntar ett omprov för mig imorgon. Hade varit gött att kunna åka till Madrid med ett E i bagaget så man kunde gå vidare någon gång... Har pluggat endel men skiten sitter fortfarande inte och själförtroendet är inte på topp. Wish me good luck, kan behövas! Positivt med dagen är att jag släpat ner mina resväskor ifrån vinden och har börjat packa. En annan positiv sak är att jaghar världens bästa pojkvän som alltid stöttar mig och äger matematiska förmågor, hade inte haft en chans imorgon utan honom 
 
 
 
 
 
 
 

The Final Countdown

Idag är en mycket spännande dag. Det är nämligen endast 10 dagar kvar tills The Europeclass™ SA2H släpar sina arslen ombord på 3 stycken flygplan som ska ta med dem ut på deras livs resa... 

Och hur känns det då? Med handen på hjärtat känns det stressigt. Resnerver? Svårt att förbereda sig? Rädsla för spanjorer? Nej. Det är nämligen såhär att jag, Elin Andersson (även kallad mästerprioriteraren) har i denna minut 3 prov och 2 uppsatser att göra färdigt innan det kan börja tänkas på någonting som Madrid. Till måndag ska jag kanske nämna också. Och i helgen har jag planer så jag vet inte riktigt hur detta ska gå ihop då mitt lugna psyke och stress inte sammarbetar särskilt bra. 
 
 
 
Låter Andy tala för mig, ha en goood dag allesammen!!!!

Djuret Aztec a.k.a Pedro

 
En av de bästa faktorerna med föregående 2013 är lätt herren ovan. Denna 183cm stora kille som alltid vill vara till lags och som alltid ställer upp. Välmeritrerad upp till 150 hoppning efter Cardento - Cortez. Med mig på ryggen klubbmästare i hoppning men det är ju nästan samma sak. I dressyr har vi gjort 3 starter, en klubbmästarritt på 67%, En på 61% och en jumbo på 52%. Nu på söndag så väntar våran riktiga hopptävlingsdebut, en regional 1m i Helsingborg med 60 ekipage i startfältet. (hjälp) Önska oss lycka till!

Han botar min höjdskräck, utvecklar mig som ryttare och ger mig 100% hästglädje. Sa jag att att jag skulle åka till Madrid? Jag skojade bara.
 
 
 

Sämre sätt att fira finns ju

Min nyår tillbringades med pojkvän och fiiiiiina vänner hemma hos Josefin. Vi åt gott, (drack gott), tände ljuslyktor, och efter 12-slaget så gick vi hem och dansade vilt till nostalgiska låtar i vår ganska så folktomma omgivning. Det absolut bästa sättet att fira nyår på om ni frågar mig, hade inte velat byta ut det för någonting i världen. 
 
 




RSS 2.0