Día del libro

Idag blev det en skoltripp till staden Alcala utanför Madrid i äran av bokens dag. En mysig och fin liten stad som även är födelseplatsen till författaren Miguel Cervantes, som skrev Don Quijote. Gick på guidad rundvandring genom staden och besökte platser som är kopplade med stadens historia, inklusive Cervantes hus. Givetvis var den på spanska, men alltså, man börjar förstå nu! Skillnaden ifrån när vi kom och nu är stor, känns coolt! En vanlig missuppfattning när man berättar om denna resa är dock att folk tror att vi kommer lära oss flytande spanska. Dessvärre är det inte riktigt sanningen, vi pratat nog lite för mycket svenska för att det ska bli sant är jag rädd för... Däremot så lär man sig sjukt mycket, och får en närmre relation med språket. Mitt mål är dock att bli relativt flytande i framtiden så det är bara att fortsätta öva!


Imorgon nalkas ännu en utflykt, denna gången stadsvandring i Madrid och Pradobesök.... ZzzZZZzZZz Var ju där på lovet och känner att en gång per konstmuseum räcker faktiskt haha. Planerar dock att studera Goyas svarta målningar lite närmre, intressanta verk må jag säga. (Dessa namngavs ej och målades således inte i något annat syfte än att dekorera hemmet med, ej riktigt mentalt frisk) 

Lite smakprov:






Fiesta, siesta och mer fiesta

 
 
 

Hejdå lovet

Och hej bloggen!!

Har haft ett underbart lov här i Madrid, med världens bästa vänner, pojkvän och familjen min. Var tufft att säga hejdå till alla på flygplatsen igår, ville bara följa med dem hem. Ännu tuffare att åka metron hem, somnade på vid varje byte och efter dem, vilket resulterade till ett par missade tåg och uppvaknade på ett par stationer åt fel håll... Sov sedan ikapp hela dagen och hela natten och nu sitter jag här relativt levande. 

Nu är det bara två månaderkvar av denna resa, vilket känns helt sjukt. Vill verkligen försöka göra det bästa av tiden som är kvar, sköta skolan och livet och göra saker som gör mig glad. Samtidigt känner jag ingen sorg över slutet ändå, för under tiden här har jag lärt mig uppskatta det som finns hemma. Dessutom finns roliga saker framför mig, sista sommarlovet, min 18-årsdag, sista året på gymnasiet, livet... 
 
Buenas noches!
Dagens goda ting, 1. LINGONGROVA med min värdmammas hemmatillverkade chorizosmör, 2. PERFEKTA chokladbollar gjorda på importerad kakao, fiberhavregryn och vaniljsocker, 3. GRÖNSAKSPURÉ, även denna gjord av min värdmamma, ser ut som bebisföda och smakar himelskt
 
 
 
 

Mot flygplatsen!

Sitter i min spanska säg och är hur taggad som helst! Idag är dagen då Kristoffer och mina vänner kommer hit och jag ska snart möta upp dem på Barajas. De stannar till Söndag och vi ska föreviga varenda minut. Imorgon kommer dessutom familjen så denna semester blir kanske inte så lugn, men det ska bli kul att ha sina favoriter här i Madrid, om bara för blott en vecka(minus Veronica, vet att du är dålig på att läsa min blogg men jag kommer sakna dig vännen!!) Idag fick jag dessutom ett ljuvligt paket av världens bästa Sofi, en Khaleesitröja och Marabou, satt himla bra kan jag tala om.

Hasta Luego amigos
 
 

Ska flytta...

...Till stallet! 
Åh gud min skapare, I miss the country. Idag har jag varit och ridit ännu en gång, och det var helt underbart. Än en gång fick min näsa känna lukten av gödslade åkrar och världens bästa djur. Blev tilldelad en liten spanjor, denna gång utan underhals och desto mer ridbar... Passet gick suveränt, förutom de små missöden när spanskan tryter. Känner dock att det ger utveckling, min spanska inlärning behöver lite nya utmaningar vid det här laget. Kan jag utvärdera skillnader mellan den spanska och den svenska ridskolan då? Det finns en hel del! Socialt, till exempel. Stämningen här är väldigt spansk, alla känner alla och alla pratar med alla. Tillskillnad från i Sverige där vi är måna om vårt privata space, kanske till bekostnad för den glada stämningens skull. Negativt skulle kunna vara att det mest sköts av hästskötare här, du kommer alltså till lektionen är har en färdig häst vilket kan vara tråkigt för den som gillar att pyssla i timmar (jag) 

Efter att ha kommit hem svirade jag om snabbt till klänning och bara ben för att åka in till Retiro med Mailn och Emma. Vi satt och njöt i det fina vädret som äntligen hittat till Madrid igen, dags att bättra på brännan!
 
 Kanske inte motsvarar den typiska bilden av Pura Raza Española...
 
 
 

New in

 
Åkte till Decathlon idag och köpte mig en ridhjälm inför kommande aktiviteter! Är så otroligt taggad och glad över att få börja rida igen. Är ingen stadsbo egentligen, en gång landet alltid landet och en gång hästar alltid hästar. Så är det bara. Vad mer? Jo idag har jag gått och färgat håret, eller ja, topparna. Kunde med facit i hand kanske låtit Vendela lägga det lite högre upp haha, men jag är nöjd! 
 
 
// Selfiemaster
 

RSS 2.0